publikacja 07.01.2019 13:18
Dziś zwiedzamy polskie Davos, ale wcześniej przygotujemy suchy prowiant na wyprawę.
Muzeum Nikifora Krynickiego
Barbara Hobzda
To jeden z najbardziej znanych produktów Małopolski W 2006 roku obwarzanek krakowski został wpisany na listę produktów tradycyjnych, a w 2010 na listę produktów chronionych Unii Europejskiej:
Poznajemy tajniki wytwarzania obwarzanków krakowskich i przekonujemy się jak rozpoznać prawdziwe od podróbek:
Z zapasem obwarzanków przemieszczamy się do miasta zwanego polskim Davos:
W Krynicy-Zdroju koniecznie zajrzyjcie do Muzeum Nikifora Krynickiego:
O tym co jeszcze warto zobaczyć w Krynicy-Zdroju opowiada Daniel Lisak z Krynickiej Organizacji Turystycznej:
Na zimowe wieczory polecamy dobrą lekturę:
W Muzeum Żywego Obwarzanka
Marek Piechniczek
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07