„Audycję dofinansowano ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach. Za treści przedstawione w audycji dofinansowanej ze środków WFOŚiGW w Katowicach odpowiedzialność ponosi Redakcja”.
Inny niż wszystkie miody. Można nim nie tylko wygodnie posmarować chleb, ale również użyć go do różnych kulinarnych potraw. A w tym wszystkim niesie takie walory prozdrowotne, że tylko korzystać. O miodzie rzepakowym mówi Mariusz Opoka specjalista do spraw pozyskiwania i przetwórstwa produktów pszczelich.
Za oknem jeszcze tak sobie, a im zachciewa się amorów. No tak gody niektórych ssaków już się rozpoczęły. Które już dobierają się w pary o tym dr Jerzy Parusel wieloletni dyrektor Centrum Dziedzictwa Przyrodniczego Górnego Śląska.
Na pewno dropie po za granicami naszego kraju mają się lepiej. Te piękne ptaki przetrwały w kilku krajach europejskich. Jacek Karczewski ze Stowarzyszenia Jestem na Ptak opowie, gdzie jest lepiej.
„Audycję dofinansowano ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach. Za treści przedstawione w audycji dofinansowanej ze środków WFOŚiGW w Katowicach odpowiedzialność ponosi Redakcja”.
A pasje leśniczych mogą zadziwiać. Jesteśmy w Nadleśnictwie w Rybniku, gdzie dziś Państwa zapraszamy.
Bezcenny w przeziębieniach, niezwykle smaczny i ulubiony wśród dzieci.
Podejmowanie tropów zwierzą, zwłaszcza zimą, jest dla przyrodnika prawdziwym rarytasem. A kiedy się już do zwierzęcia dojdzie, to uczta dla oczu.
Piękne, największe z latających ptaki w Polsce zakończyły swój gatunek. Niestety człowiek w swojej bezmyślności pozbawił ich życia.
„Audycję dofinansowano ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach. Za treści przedstawione w audycji dofinansowanej ze środków WFOŚiGW w Katowicach odpowiedzialność ponosi Redakcja”.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07