Kreatywna piaskownica, kuchnia błotna i cykliczne eko-warsztaty. W Chorzowie Batorym przy ul. Skrajnej powstaje ogród społeczny. Miejsce stworzą sami mieszkańcy dzielnicy.
Dobry pasztet z dzika. O takim właśnie specjalne mówić dzięki współpracy z Lasami Państwowymi w Katowicach. A gotuje dla nas Marcin Czubak - szef kuchni Bistro oficyna
Pasjonaci gotowania odkrywają tajniki swojej kuchni i prowadzą blogi tematyczne. Jedną z takich pasjonatek jest Pani Alicja Ogonowska, która dziś opowiada nam o swoich fascynacjach kulinarnych.
Mamy już 16 lat! Chcesz poznać pracę radiowców "od kuchni"? Chcesz spróbować swoich sił przed mikrofonem eMki? Chcesz poznać głosy, które znasz ze 107,6 fm?
Podczas godzinnej konferencji nowy biskup gliwicki odpowiadał na pytania dotyczące rozpoczętej w diecezji posługi, Jana Pawła II, wejścia w regionalną rzeczywistość, a nawet śląskiej kuchni.
Miód jest nie tylko bezcenny w kuchni, ale również w łazience, gdzie nakładamy sobie np. maseczkę na twarz. Jak w kosmetyce odnalazły się produkty pszczele?
Kiedy kuchnia jest naszym królestwem, to mogą z niej wychodzić cudeńka. Nawet mąka tak trudna, jak mąka jaglana może się stać zaczątkiem wspaniałego dania.
Katowicka Galeria Libero uruchomili objazdową kuchnię i serwuje mieszkańcom posiłki za symboliczne 5 zł. W ten sposób centrum handlowe pomaga najemcom lokali gastronomicznych dotkniętych rządowymi obostrzeniami.
Rosną dziko na zboczach gór lub blisko morza. Część z nich dobrze znamy, bo są używane w naszej kuchni, ale są też takie, które warto poznać.
Rośliny nieuprawne wracają do łask. Dlaczego? Bo są zdrowe i świetnie sprawdzają się w kuchni. Przekonuje o tym naturo- i fitoterapeutka, autorka bloga DziczeJemy Justyna Pargieła.
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07