Tego się opisać nie da, trzeba spróbować, najlepiej w Maniowach. Ale jeśli się nie wybieracie w pobliże Czorsztyna, to tymczasem dajemy Wam przepis.
Dzień ojca tuż tuż pora, więc porozmawiać o Wielkiej Przygodzie, jaką mogą przeżyć ojciec z synem. Będzie też o zielonych koktajlach oraz telefonach, którymi słuchacze mogą wesprzeć osoby mające problemy z komunikacją.
Szakszuka, czyli z arabskiego wielki bałagan, Oczywiście na talerzu. Wyjaśniamy, o co chodzi?
Jak powstaje miód odmianowy, skąd pszczoła wie, jakiego miodu oczekujemy od niej i dlaczego miody odmianowe tak ciężko uzyskać. O tym specjaliści.
Ile dzieci powinno być w grupie przedszkolnej. Dużo, czy raczej mało. Jaka liczba jest najlepsza. Jakie pozytywy wyciąga się w grupy, w której jest np 25 dzieci. O tym w audycji
Jeśli jesteście łasuchami, to dzisiejszy przepis jest właśnie dla Was. Elżbieta Dudek o pysznym deserze.
Ma tak piękne czerwone owoce, że już dla nich samych warto go mieć, ale to co kryje się wewnątrz owych gron jest niesamowite. Oto opowieść Pana Piotra Kardasza o cytryńcu chińskim.
Komiška pogača pochodzi z miejscowości Komiža na wyspie Vis i oczywiście tam najlepiej ją spróbować. Ale jeśli ktoś nie ma możliwości to podamy przepis.
A jak podróżować samolotem, czy koleją po Europie, opowiedzą eksperci Europejskiego Centrum Konsumenckiego
Gniazda bocianie są olbrzymie, ich budowa jest bardzo trudna, ale za to wystarczają na kilkanaście dobrych pokoleń. O tych i innych gniazdach w Sekretach przyrody
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07