Carpaccio z buraka, czyli pieczone buraki pokrojone cieniutko w plasterki wraz z kilkoma super dodatkami. Ponoć bardzo proste...
Brzmi trochę jak "muchomor", ale oczywiście nie ma z nim żadnego związku. A na pewno owo danie nie otruje nas, ale da niezapomniane wrażenia.
Coraz więcej mówi się o tym, że odpowiednie dawkowanie witamin D i C może bardzo znacząco poprawić odporność organizmu i przebieg choroby. Co kryją w sobie owe witaminy, o tym w rozmowie z dietetykiem.
45 lat pracuje w swoim zawodzie. Choroba uniemożliwiła jej pójście na medycynę, ale i tak pracuję z ludźmi schorowanym i i to od tylu lat w tym samym zakładzie pracy. Pani Cecylia opowie o swojej historii życia.
Dzieci się boją: ocen w szkole, osądu kolegów i wielu innych sytuacji, w których ktoś dokonuje nad nimi sądu. Jak może to wpłynąć na ich samoocenę. O tym w audycji Wspieramy mamy.
Końcówka kwietnia, to czas by dopiąć rozliczenia podatkowe. Jeszcze kilka podpowiedzi w tym temacie, zwłaszcza dla osób niepełnosprawnych.
Tylko, że przy obecnych obostrzeniach i możliwości rezygnacji z wyjazdu trzeba bardzo uważać. Jak rezerwować wakacje, by w razie, gdy zrezygnujemy nie stracić zaliczki? O tym w poradniku radia eM.
Czym pachnie kuchnia koreańska, jakie są najbardziej znane potrawy tej kuchni. Przepis na jedno z najbardziej tradycyjnych dań proponuje Alicja Ogonowska.
Niosą ze sobą nutkę nostalgii. Kiedy myślimy o wyjeździe z góry, od razu czujemy zapach góralskiego jedzenia, tradycyjnych potraw z dziada pradziada przygotowywanych. O góralskim jedzeniu opowiadamy wspólnie z Dominiką Zborowską.
Nazwa tej podhalańskiej potrawy wzięła się właśnie od Moskali. A jaki związek bezpośredni wystąpił między jednymi a drugimi? Jaki jest przepis na owe moskole o tym Dominika Zborowska.
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07