Jest piękny, zielony i można go wykorzystać na wiele sposobów, a do tego ma cenne właściwości prozdrowotne. O brokule będziecie mówić Jolanta Naklicka-Kleser.
Toczy się w rodzinie każdego dnia walka o zdrowie fizyczne i psychiczne w rodzinie. Zanim jednak o tej walce opowiemy najpierw kilka porad dietetycznych.
Tak wygląda każda wiosna, zaczynamy ganiać po łąkach i lasach za zdrowiem.
Nareszcie jest bób, który można przygotować na setki sposobów. Jakich? O tym w audycji.
Chodzi o śmierć dziecka, które urodziło się żywe po aborcji w warszawskim szpitalu imienia Świętej Rodziny.
Podobno, jeśli raz zacząć, to trudno z robieniem nalewek przestać. Są przede wszystkim zdrowe. Bo owoce przetwarzane w taki sposób nie tracą swoich sennych właściwości. O nalewkach opowiada Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
W sobotę o 10.00 zaprasza Katarzyna Widera-Podsiadło
Zioła, czyli dary natury zawsze w górach były bezcenne i tak pozostało. Czy dziś nadal góralki zbierają zioła, czy próbują nimi reperować zdrowie swoich mężów.
Rosną dziko na zboczach gór lub blisko morza. Część z nich dobrze znamy, bo są używane w naszej kuchni, ale są też takie, które warto poznać.
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07