„Audycję dofinansowano ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach. Za treści przedstawione w audycji dofinansowanej ze środków WFOŚiGW w Katowicach odpowiedzialność ponosi Redakcja”.
Chleb będziemy jeść zawsze, zawsze też będziemy łakomczuchami, więc można powiedzieć, że zawód piekarza i cukiernika ma przyszłość. Czy tak jest na pewno o tym Pan Jerzy Waltar właściciel piekarni i cukierni.
Odpowiada dr Marek Rojczyk z Politechniki Śląskiej
Odpowiada dr Krzysztof Rostański z Politechniki Śląskiej
Odpowiada prof. Ryszard Białecki z Politechniki Śląskiej
Największy w Katowicach kompleks handlowy tętni życiem od rana do wieczora. Ale tuż obok w kaplicy św. Barbary można się wyciszyć, wymodlić, uprosić łaski. W to miejsce zapraszamy.
Niestety w tym najboleśniejszym czasie dosięga je hejt. Bo wdowy górnicze po śmierci mężów mogą dostać odszkodowanie. Tylko tyle, a dla niektórych aż tyle.
Choć nosi dziś białe mankiety, najlepiej czuje się na kominie, choć dziś jest prezesem korporacji kominiarzy, najlepiej czuje się w kontakcie z ludźmi, którym pomaga. O zawodzie kominiarza opowiada Rafał Dydak
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07