Ponoć coraz chętniej kupowany. Ale uwaga jeż pigmejski jest wymagający, a w nocy nie koniecznie śpi. Co robi? O tym Barbara i Łukasz Kapica z "Żywej edukacji Walabia".
Audycja sponsorowana przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Katowicach
Kto nas budzi nad ranem? W mieście to pewnie dźwięk przejeżdżających samochodów, ale w lesie to już zupełnie inaczej. Derkacz, słowik, skowronek..budzą się najwcześniej.
Również Słoneczniki, Kotki, Ptasie Gniazda, Końskie Łby, czy Paciorki.
Wykwintna, ekskluzywna, niełatwa w przygotowaniu o wyjątkowym smaku - taka jest kuchnia francuska.
Jedyna w województwie śląskim stokrotnica górska zadomowiła się w rezerwacie Oszast.
Coraz bardziej popularna w Polsce i coraz częściej kupowana.
Dokładnie tak jest w Fermie Strusi Zosia w Bieruniu.
Jest smaczna, stosunkowo prosta i bardzo zdrowa. I tyle powinno wystarczyć, by zechcieć zaczerpnąć z jej inspiracji.
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07