Jej smaki są oszałamiające. Smakosze mówią, że nic się z nią nie równa.
O tym, że koktajle są zdrowe nikogo przekonywać nie trzeba. Ale co do nich włożyć, by były bombą witaminową. O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Macie kosz grzybów, z którymi trzeba coś zrobić? Proponujemy gulasz z grzybami wg. Jolanty Naklickiej - Kleser
A tu przepis na taki: "szmalec, czyli tuste" po śląsku. O szczegółach Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Któż go nie lubi. Doskonały do makaronu. Ale dobry też na danie piątkowe, czyli bezmięsne. O takim wam opowiemy.
Jest wspaniała, a jej podstawą są makarony. Ale o tym Rodowity Włoch Carlo Boniole.
Na grzyby wyruszyła Jolanta Naklicka Kleser. Zaraz państwu powie, co warto z nich przygotować.
Świętuje swoje urodziny. Już nie gotuje, znaczy nie gotuje zawodowo, ale dla przyjemności? Czemu nie. Ugotowała setki potraw, które zawarła w rozlicznych książkach.
Mam nadzieję, że wkrótce będziemy chodzić na szczepienia do apteki - powiedział w Radiu eM dr n.farm. Mikołaj Konstanty, prezes Śląskiej Izby Aptekarskiej.
11. listopada, w nasze narodowe święto, wymieniamy jednym tchem nazwiska ojców niepodległości: Piłsudski, Dmowski, Paderewski, Korfanty. Próżno szukać w tym katalogu kobiet... Tymczasem odegrały one kluczową rolę w ruchu niepodległościowym. Dlaczego historia o nich milczy? O tym rozmawiamy z historykiem Kamilem Janickim.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07