W sobotę o 10.00 zaprasza Katarzyna Widera-Podsiadło
Jeszcze raz w góry, na pyszne jedzenie. Tym razem jedziemy na Cieńków i kosztujemy pyszności z Karczmy Jedlowo.
Ostatni raz zaglądamy do kuchni pachnącej ziołami. W górach wykorzystywano je przede wszystkim jako przyprawy, ale również jako środek leczniczy.
Tak trudno się rozstać!. Nam też, bo karczma Świstak w Koniakowie proponuje rarytasy z najwyższej półki.
Niedzielny obiad to na Śląsku rzecz święta. Ale czy tylko w sercu naszej aglomeracji. Nie inaczej jest w Beskidach, tam również górale świętują i na obiad jedzą same pyszności
Gdzie dobrze zjeść w górach? Podpowiemy w środę. Wybieramy się bowiem do Istebnej i po zejściu ze szlaku górskiego zamierzamy odwiedzić karczmę Po zbóju. Będzie pysznie.
Ziołolecznictwo wchodzi w swój renesans. Tymczasem u górali moda na zioła nigdy nie zanikła i właściwie każdy wie, jaka "trawka" do czego służy. O ziołach z Jaworzynki opowiadamy w audycji.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07