Przygotowania do wesela w górach to np. kilkaset kostek masła na kołacz, kilkadziesiąt kilogramów cukru i wiele potrzebnych rąk do pracy. O tym, jak wygląda weselny kołacz w Gotuj się na lato.
Na upały dobry chłodnik. Dlatego proponujemy chłodnik z bobu. A będzie to przepis z pod samiutkich Tatr.
Może tak nieładnie powiedziane, ale do deserów dziś przedstawianych nie można podejść inaczej, jak z emocjami
Dziwne, no bo jak połączyć ciecierzycę z czekoladą, to niby co powstanie...a okazuje się, że całkiem smaczna czekolada. Posłuchajcie.
Tego się opisać nie da, trzeba spróbować, najlepiej w Maniowach. Ale jeśli się nie wybieracie w pobliże Czorsztyna, to tymczasem dajemy Wam przepis.
Szakszuka, czyli z arabskiego wielki bałagan, Oczywiście na talerzu. Wyjaśniamy, o co chodzi?
Jeśli jesteście łasuchami, to dzisiejszy przepis jest właśnie dla Was. Elżbieta Dudek o pysznym deserze.
Komiška pogača pochodzi z miejscowości Komiža na wyspie Vis i oczywiście tam najlepiej ją spróbować. Ale jeśli ktoś nie ma możliwości to podamy przepis.
Przepyszne truskawki podane z rabarbarem na cieście powalają. Mamy przepis.
Sezon chłodników czas zacząć. A my mamy dla Państwa propozycje chłodników litewskich,bułgarskich,czy hiszpańskich.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07