Przenosimy się na Podhale, gdzie króluje kapuśnik.
Makaron można podać ze wszystkim, pasty są wspaniałe.A my proponujemy sałatkę makaronową.
Ciasta, ciastka, ciasteczka a dziś tarta cytrynowa.
A dziś ciasto czerwone. Bardzo smaczne i okazałe.
Liście botwinki są wspaniałe i bardzo zdrowe. Na wiosnę niezbędne. Wzbogacą nasz organizm w ważne witaminy i mikroelementy.
Dobry na piknik, wycieczkę, na drogę. Cebularz jest wspaniały. Dlatego go polecamy.
Gofry na słodko, gofry z bitą śmietaną, z dżemem, cukrem i jakie jeszcze? Może z buraka?
Pora na kolory. Dziś ciasto niebieskie o którym opowie Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Czyli ekskluzywne szparagi, a jakże! Ostatnia odsłona.
To potrawa, która na stole wielkanocnym jest obowiązkową. A co w niej jest takiego, że stała się dobrem regionalnym? Posłuchajcie.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07