Czego nie powinno zabraknąć na wielkanocnym stole. Rzecz gustu. Ciekawe co Wy wybierzecie po wysłuchaniu naszej audycji.
W tym czasie to niekończąca się historia. Jaja i tylko jaja są podczas świąt Wielkanocnych najważniejszym daniem.
W tym roku na święta wyjeżdżać nie będziemy, ale potraw rodem z gór pokosztujemy, jeśli zrobimy je wg. przepisów płynących z Istebniańskiej kuchni.
Choć jajkiem nie jest, ta sól smakuje, jak jajka. Wystarczy jej dodać do potrawy, by zachwycić się jajecznym posmakiem.
Dla wielu święta bez żurku nie istnieją. W tradycji rodzinnej żurek od zawsze jest na stole, byle na własnym zakwasie. O taki zakwas trzeba się postarać. A my dajemy sprawdzony przepis.
Biszkopcik zielony jest piękny, jest smaczny i zaskakuje swoim wyglądem gości. Tylko, czy koniecznie musimy w nim mieć szpinak?
Czyli ciasto dobre dla kogoś, kto liczy kalorie. Ale proszę się nie martwić, fasolowe ciasto jest na prawdę smaczne i nie odbiega od tych, które cieszą się ogromną popularnością, ale już nie koniecznie są zdrowe.
Zwłaszcza przed świętami? Mamy pomysły na góralskie świąteczne jodło. Oto one.
Oczywiście bez przesady. Mamy tylko 5 minut, ale spróbujemy zachwycić Państwa kilkoma pastami.
Dziwna nazwa? Ale przedni smak, o czym opowiem nasz gość. Proszę posłuchać.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07