Jest na tego rodzaju pozostałość kilka sposobów. Bo przecież według babcinych zaleceń stary chleb absolutnie nie może trafić do kosza. Gdzie może trafić o tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Tak na pewno można powiedzieć, gdy mówimy o batatach. Nasz gość Jolanta Naklicka Kleser zaprezentuje sposób na bataty.
Oczywiście nic Państwu nie grozi, a właściwie grozi Wam pyszny posiłek. O zabijaczce w górach opowiadają mieszkańcy tej ziemi.
Bigos, surówka, kapuśniak, ale żeby placki z kiszonej kapusty robić? Okazuje się, że są pyszne, jak bardzo przekonają się Państwo, kiedy wypróbują nasz przepis.
Podobno pierogi ruskie są jednymi z najlepszych. Czy tak jest faktycznie? Spróbujcie przepisu Alicji Ogonowskiej i uznajcie sami.
Jaka to rozkosz znaleźć się na targu pełnym warzyw i owoców i poddać się fantazji inspirowania dania np. słodkim awokado. Opowie o nim Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
100 pomysłów na to niezwykle cenne ziarno. Bo soczewica jest bardzo zdrowa i nadaje się do wielu potraw przekonuje Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej pracowni smaku.
Ciekawi jesteście pewnie, co to są owe Maćki? Otóż posłuchajcie historii góralskiej.
Jest oyszna i wcale nie musi być ugotowana. Jak przyrządzić brukselkę z piekarnika?
Jak przekonać dziecko do jedzenia nielubianych potraw? A co z warzywami? O tym w audycji opowie Beata Borucka, Mądra babcia.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07