Jaka to rozkosz znaleźć się na targu pełnym warzyw i owoców i poddać się fantazji inspirowania dania np. słodkim awokado. Opowie o nim Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
100 pomysłów na to niezwykle cenne ziarno. Bo soczewica jest bardzo zdrowa i nadaje się do wielu potraw przekonuje Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej pracowni smaku.
Ciekawi jesteście pewnie, co to są owe Maćki? Otóż posłuchajcie historii góralskiej.
Jest oyszna i wcale nie musi być ugotowana. Jak przyrządzić brukselkę z piekarnika?
Jak przekonać dziecko do jedzenia nielubianych potraw? A co z warzywami? O tym w audycji opowie Beata Borucka, Mądra babcia.
Co dziś pojawi się na stole? Szpinak! Ble mówią dzieci? My je przekonamy!
Jak pogodzą się te dwa smaki, czy to możliwe by popularną cieciorkę wkładać do czekolady?
Kapuśnica, czy kwaśnica? Co właściwie gotują górale? O tym w audycji, wraz z przepisem.
Selerowa ryba? Jak najbardziej, na piątkowy obiad w sam raz. Posmakujcie sami.
Makaron! Odpowiemy, gdy ktoś pyta co wrzucić do naszej ulubionej zupy. A może rosół po krakowsku? Czyli jak? O tym Beata Borucka
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07