Co dziś pojawi się na stole? Szpinak! Ble mówią dzieci? My je przekonamy!
Jak pogodzą się te dwa smaki, czy to możliwe by popularną cieciorkę wkładać do czekolady?
Kapuśnica, czy kwaśnica? Co właściwie gotują górale? O tym w audycji, wraz z przepisem.
Selerowa ryba? Jak najbardziej, na piątkowy obiad w sam raz. Posmakujcie sami.
Makaron! Odpowiemy, gdy ktoś pyta co wrzucić do naszej ulubionej zupy. A może rosół po krakowsku? Czyli jak? O tym Beata Borucka
Czyli wolne gotowanie zdobywa rzeszę zwolenników. Dlaczego jest tak cenne, co zyskują potrawy gotowane nawet całą noc? O tym Beata Borucka Mądra Babcia.
Za oknem niemal wiosna. Komu nie marzy się widok, jak na fotografii. Niektórzy już myślą, jak wykorzystają rosnący na wiosnę na łące szczaw. Tak ma Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Absolutna podstawa jeśli patrzeć na ciecierzycę. Klasyka dania. A jak zrobić najlepszy?
Bez niego nie obędzie się żadne wesele, przekonuje Janko Macoszek z Istebnej.
Bo to śledzik popularny właśnie. Dlatego proszę się nie dziwi, że z Anną Pawelec z Fundacji Jemy eko o śledzi dziś właśnie.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07