Ciekawi jesteście pewnie, co to są owe Maćki? Otóż posłuchajcie historii góralskiej.
Jest oyszna i wcale nie musi być ugotowana. Jak przyrządzić brukselkę z piekarnika?
Jak przekonać dziecko do jedzenia nielubianych potraw? A co z warzywami? O tym w audycji opowie Beata Borucka, Mądra babcia.
Co dziś pojawi się na stole? Szpinak! Ble mówią dzieci? My je przekonamy!
Jak pogodzą się te dwa smaki, czy to możliwe by popularną cieciorkę wkładać do czekolady?
Kapuśnica, czy kwaśnica? Co właściwie gotują górale? O tym w audycji, wraz z przepisem.
Selerowa ryba? Jak najbardziej, na piątkowy obiad w sam raz. Posmakujcie sami.
Makaron! Odpowiemy, gdy ktoś pyta co wrzucić do naszej ulubionej zupy. A może rosół po krakowsku? Czyli jak? O tym Beata Borucka
Czyli wolne gotowanie zdobywa rzeszę zwolenników. Dlaczego jest tak cenne, co zyskują potrawy gotowane nawet całą noc? O tym Beata Borucka Mądra Babcia.
Za oknem niemal wiosna. Komu nie marzy się widok, jak na fotografii. Niektórzy już myślą, jak wykorzystają rosnący na wiosnę na łące szczaw. Tak ma Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07