Jest nie tylko pyszny, ale bardzo zdrowy. Najlepiej, jeśli czas na to pozwala samemu upiec chleb. A dobry przepis? My mamy.
W poniedziałki gotujemy w Beskidach. Rodowite góralki zdradzają tajniki swojej kuchni.
Są pyszne, chociaż mogą zaskoczyć smakiem. Jeśli wyobrażamy sobie, że smakują jak ziemniaki, to musimy pamiętać, że to słodkie ziemniaki. O batatach Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
Na zimowe dni najlepsze są wspomnienia jesieni. Talerz zupy pełen dyniowego musu z imbirem i kurkumą może nas na prawdę wzmocnić mówi Alicja Ogonowska.
Bo dziś dzień Babci, więc babcia ma wyglądać, uśmiechać się i rozdawać uściski wnuczętom i tyle.
A nawet bardzo dobry, choć może niezbyt efektownie wygląda. A można z niego wyczarować wiele. O szczegółach Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
Każdy region polski ma swoje przepisy, potrawy, które są jego dumą. Nie inaczej jest ze stołem beskidzkim. Dziś o góralskim kubusiu.
Już jutro Dzień Babci, pojutrze Dzień Dziadka. Chociaż kontakt jest mocno utrudniony, to jednak w jakiś sposób słodkie smakołyki, jako poczęstunek do wnucząt mogą dotrzeć? A co zaproponować słodkiego wnuczętom? O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Alicja Ogonowska prowadząca bloga kulinarnego lubi nie tylko gotować, ale również dba o lodówkę. Jeśli znajdzie w niej więcej starych rzeczy niżby oczekiwała, to na pewno szybko je przetworzy, za nim się zepsują.
Czy to może być w ogóle dobre? Jeśli wkroimy cebulkę, posolimy,doprawimy, to nawet bardzo dobre - przekonuje Beata Borucka.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07