A nawet bardzo dobry, choć może niezbyt efektownie wygląda. A można z niego wyczarować wiele. O szczegółach Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
Każdy region polski ma swoje przepisy, potrawy, które są jego dumą. Nie inaczej jest ze stołem beskidzkim. Dziś o góralskim kubusiu.
Już jutro Dzień Babci, pojutrze Dzień Dziadka. Chociaż kontakt jest mocno utrudniony, to jednak w jakiś sposób słodkie smakołyki, jako poczęstunek do wnucząt mogą dotrzeć? A co zaproponować słodkiego wnuczętom? O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Alicja Ogonowska prowadząca bloga kulinarnego lubi nie tylko gotować, ale również dba o lodówkę. Jeśli znajdzie w niej więcej starych rzeczy niżby oczekiwała, to na pewno szybko je przetworzy, za nim się zepsują.
Czy to może być w ogóle dobre? Jeśli wkroimy cebulkę, posolimy,doprawimy, to nawet bardzo dobre - przekonuje Beata Borucka.
To na pewno mąka z wyższej półki, ale jej właściwości prozdrowotne są tak cenne, że warto w nią zainwestować. Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Warzywa korzenne bywają niedoceniane. W naszych audycjach chcemy je Państwu przybliżyć: prozdrowotnie i w interesujących przepisach. Jolanta Naklicka_Kleser pracownia Smaku w Katowicach.
Jak ją zrobić by była taka w sam raz, ani za mocna, ani za słaba? O tym Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Pasjonaci gotowania odkrywają tajniki swojej kuchni i prowadzą blogi tematyczne. Jedną z takich pasjonatek jest Pani Alicja Ogonowska, która dziś opowiada nam o swoich fascynacjach kulinarnych.
Z resztkami zawsze jest problem. Goście wychodzą, a na stole zostają niedokończone półmiski. Co zrobić np. ze śledziami? O tym Barbara Borucka
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07