Zdrowa, nade wszystko najlepsza dla oczu, cery i samopoczucia. Marchewka ma swoje nieodkryte tajemnice, o których opowiada Jolanta Naklicka - Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
Rosół, rolada, kluski i czerwona kapusta - to oczywiste. Ale są pewne subtelności, o których warto wiedzieć. Jakie? O tym Bogdan Schmit z Zielonego ogrodu.
Beata Borucka, dobrze Państwu znana ma wspaniały sposób na stół Sylwestrowy. Co nam zaproponuje?
Też chcą się bawić, nawet jeśli ich zabawa będzie trwała krócej. Dla dzieci na Sylwestra też warto pomyśleć o przekąskach. Jakich? O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Nawet nie spodziewalibyście się jakie cudeńka Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej pracowni Smaku potrafi wyczarować z marchewki. Warto posłuchać.
Bigos po Śląsku, a my powiedzielibyśmy, że to bigos po królewsku. Wyjątkowy specjał, którego przepis ujawnia nam Bogdan Schmit z Zielonego Ogrodu.
Zdążymy z kolacją? Oczywiście, a nawet wygospodarujemy czas na poprawę urody. Przekonuje Beata Borucka, która poleca nam wyśmienite potrawy wigilijne i świąteczne.
W pół godziny trzy potrawy wigilijne, czy to możliwe. Tak jeśli do barszczu np. dodaje się hibiskusa. O tym Beata Borucka.
Barszcz z truskawkami? Nie to tylko ozdoba, ale barszcz można zrobić na wiele sposobów. Zwłaszcza w wigilię, bo buraki są niezmiernie zdrowe. O czym będzie przekonywać Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
Jak wygląda tradycyjny stół wigilijny? Co powinno się na nim znajdować? O tym Bogdan Schmit z Zielonego Ogrodu, który wspomina święta w swojej rodzinie.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07