To na pewno mąka z wyższej półki, ale jej właściwości prozdrowotne są tak cenne, że warto w nią zainwestować. Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Warzywa korzenne bywają niedoceniane. W naszych audycjach chcemy je Państwu przybliżyć: prozdrowotnie i w interesujących przepisach. Jolanta Naklicka_Kleser pracownia Smaku w Katowicach.
Jak ją zrobić by była taka w sam raz, ani za mocna, ani za słaba? O tym Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Pasjonaci gotowania odkrywają tajniki swojej kuchni i prowadzą blogi tematyczne. Jedną z takich pasjonatek jest Pani Alicja Ogonowska, która dziś opowiada nam o swoich fascynacjach kulinarnych.
Z resztkami zawsze jest problem. Goście wychodzą, a na stole zostają niedokończone półmiski. Co zrobić np. ze śledziami? O tym Barbara Borucka
Zdrowa, nade wszystko najlepsza dla oczu, cery i samopoczucia. Marchewka ma swoje nieodkryte tajemnice, o których opowiada Jolanta Naklicka - Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
Rosół, rolada, kluski i czerwona kapusta - to oczywiste. Ale są pewne subtelności, o których warto wiedzieć. Jakie? O tym Bogdan Schmit z Zielonego ogrodu.
Beata Borucka, dobrze Państwu znana ma wspaniały sposób na stół Sylwestrowy. Co nam zaproponuje?
Też chcą się bawić, nawet jeśli ich zabawa będzie trwała krócej. Dla dzieci na Sylwestra też warto pomyśleć o przekąskach. Jakich? O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Nawet nie spodziewalibyście się jakie cudeńka Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej pracowni Smaku potrafi wyczarować z marchewki. Warto posłuchać.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07