No właśnie, by z lodówki nie wyrzucać, trzeba zakupy zaplanować. Pani Elżbieta Dudek prowadząca również stronę http://granela.pl/ opowiada, jak dobrze rozplanować listę zakupów.
Czy kolor czerwony warzyw coś oznacza, za jakie układy w naszym organizmie odpowiada? Uchylamy rąbka tajemnicy wspólnie z Panią Beatą Borucką dietetykiem.
Mąka pszenna z głębokiego przemiału jest niezdrowa. Najlepiej piec z mąki pełnoziarnistej. To prawda, że nie wszystko się uda, ale są rzeczy, które można tak upiec, więc warto się postarać, bo rzecz toczy się o nasze zdrowie. O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Czyli na ile? Pewnie Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku nie byłaby w stanie podać wszystkich możliwych przepisów, ale kilka, jak najbardziej.
Galert, czy galet? Jak prawidłowo po śląsku wymówić tę potrawę, ale przede wszystkim, jak ją przygotować o tym Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Najpyszniejsze na świecie. Zapewnia Pani Elżbieta Dudek i podaje przepis.
Ogromnie ważne, by do naszych jelit, czyli drugiego mózgu, jak najczęściej docierały probiotyki i prebiotyki. Zapewnią nam zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu. A o tym, czym są Beata Borucka "Mądra babcia" .
"Kuchnia dwudziestolecia, co i jak jadano", autorstwa Agnieszki Jeż wydana przez wydawnictwo RM, to książka która zainspirowała nas do stworzenia audycji. Zafascynowane Anna Pawelec i Katarzyna Podsiadło opowiadają o lekturze.
Poznańska tradycja, która ma coraz większą rzeszę sympatyków. Ba, taką tradycję warto przejmować. O szczegółach Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Nie ma drugiego zapachu, który tak pieścił by nos, jak dom pachnący chlebem. Jak zrobić ten najlepszy o tym Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07