Najpyszniejsze na świecie. Zapewnia Pani Elżbieta Dudek i podaje przepis.
Ogromnie ważne, by do naszych jelit, czyli drugiego mózgu, jak najczęściej docierały probiotyki i prebiotyki. Zapewnią nam zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu. A o tym, czym są Beata Borucka "Mądra babcia" .
"Kuchnia dwudziestolecia, co i jak jadano", autorstwa Agnieszki Jeż wydana przez wydawnictwo RM, to książka która zainspirowała nas do stworzenia audycji. Zafascynowane Anna Pawelec i Katarzyna Podsiadło opowiadają o lekturze.
Poznańska tradycja, która ma coraz większą rzeszę sympatyków. Ba, taką tradycję warto przejmować. O szczegółach Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Nie ma drugiego zapachu, który tak pieścił by nos, jak dom pachnący chlebem. Jak zrobić ten najlepszy o tym Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Najlepsze na jesienną porę, pożywne i smaczne.
Owsianka jest bardzo zdrowa, ale nie każdy wie, jak ją zrobić, tak by nie straciła swoich właściwości. O tym Beata Borudzka
Dynia, czyli co? Czyli wiele jej rodzajów, z których każdy ma inne zastosowanie. O tym jakie Jolanta Naklicka-Kleser
Każde święto ma jakąś swoją tradycję kulinarną. Nawet Wszystkich Świętych. O tym w rozmowie z Anną Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Ponoć to najlepszy deser na świecie. Dlatego wspólnie z Alicją Ogonowską proponujemy go Państwu.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07