"Kuchnia dwudziestolecia, co i jak jadano", autorstwa Agnieszki Jeż wydana przez wydawnictwo RM, to książka która zainspirowała nas do stworzenia audycji. Zafascynowane Anna Pawelec i Katarzyna Podsiadło opowiadają o lekturze.
Poznańska tradycja, która ma coraz większą rzeszę sympatyków. Ba, taką tradycję warto przejmować. O szczegółach Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Nie ma drugiego zapachu, który tak pieścił by nos, jak dom pachnący chlebem. Jak zrobić ten najlepszy o tym Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Najlepsze na jesienną porę, pożywne i smaczne.
Owsianka jest bardzo zdrowa, ale nie każdy wie, jak ją zrobić, tak by nie straciła swoich właściwości. O tym Beata Borudzka
Dynia, czyli co? Czyli wiele jej rodzajów, z których każdy ma inne zastosowanie. O tym jakie Jolanta Naklicka-Kleser
Każde święto ma jakąś swoją tradycję kulinarną. Nawet Wszystkich Świętych. O tym w rozmowie z Anną Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Ponoć to najlepszy deser na świecie. Dlatego wspólnie z Alicją Ogonowską proponujemy go Państwu.
Jej smaki są oszałamiające. Smakosze mówią, że nic się z nią nie równa.
O tym, że koktajle są zdrowe nikogo przekonywać nie trzeba. Ale co do nich włożyć, by były bombą witaminową. O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07