Macie kosz grzybów, z którymi trzeba coś zrobić? Proponujemy gulasz z grzybami wg. Jolanty Naklickiej - Kleser
A tu przepis na taki: "szmalec, czyli tuste" po śląsku. O szczegółach Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Któż go nie lubi. Doskonały do makaronu. Ale dobry też na danie piątkowe, czyli bezmięsne. O takim wam opowiemy.
Jest wspaniała, a jej podstawą są makarony. Ale o tym Rodowity Włoch Carlo Boniole.
Na grzyby wyruszyła Jolanta Naklicka Kleser. Zaraz państwu powie, co warto z nich przygotować.
Świętuje swoje urodziny. Już nie gotuje, znaczy nie gotuje zawodowo, ale dla przyjemności? Czemu nie. Ugotowała setki potraw, które zawarła w rozlicznych książkach.
Okazuje się, że wybór potraw, które możemy zrobić w piątek jest bardzo duży. Wystarczy posłuchać.
Bo na Śląsku makaron się kulo. Ba jaki makaron! Nudle, a te swojskie ukulane są najlepsze - przekonuje Bogdan Schmit z Zielonego Ogrodu. Nie szczędzi też nam najlepszego przepisu makaronowego.
Chyba jedno z najbardziej popularnych dań rodem z Włoch. Opowiada o nim Carlo Bognolo.
Są pyszne, słodziutkie i bardzo pożądane w naszej kuchni. Morele sprawdzają się w tak wielu przepisach, że warto się nimi zainteresować. O szczegółach w rozmowie z Jolantą Naklicką-Kleser z katowickiej Pracowni Smaku.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07