Od serca i dla serca, tak można gotować, jeśli się skorzysta z produktów kuchni śródziemnomorskiej. Oliwa nie tylko podniesie smak potraw, ale doskonale ubogaci dietę i potrzebne w niej składniki - mówi Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Jola Naklicka-Kleser z katowickiej pracowni smaku przekonuje, że pomidory w piwniczce muszą być i na zimę koniecznie trzeba je przetworzyć. O cho chodzi z pomidorami? O tym w audycji.
Kiszonki są tak zdrowe, że nie ma się co zastanawiać. Trzeba zakisić kapustę dla podniebienia i dla zdrowia - mówi własciciel restauracji Zielony Ogród w Zabrzu Bogdan Schmidt.
Do słoików można włożyć niemal wszystko. Najlepiej co się da zakisić, bo kiszonki są najzdrowsze na świecie - przekonuje Jolanta Naklicka-Kleser autorka książki Zdrowe przetwory. A my mamy garść przepisów z tej właśnie książki.
Tak, naprawdę można jeść słodycze i cieszyć się tym, że się je zdrowo. O "Zdrowych łakociach", książce napisanej przez Jolantę Naklicką-Kleser rozmawiam z samą autorką. Oczywiście mnóstwo przepisów z książki!
Wykwintna, ekskluzywna, niełatwa w przygotowaniu o wyjątkowym smaku - taka jest kuchnia francuska.
Jest smaczna, stosunkowo prosta i bardzo zdrowa. I tyle powinno wystarczyć, by zechcieć zaczerpnąć z jej inspiracji.
Niby Europejska, ale z wpływami z różnych stron świata.
Zdrowa, smaczna, coraz chętniej z niej korzystamy. Kuchnia tajska zachwyca smakiem.
Kiszone cytryny, kuskus, tadżin i wiele kolorowych przypraw - Kuchnia marokańska.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07