Jolanta Naklicka-Kleser opieka paprykę nad palnikiem, potem dodaje bataty i co jeszcze? O tym a audycji!
Grzybobranie w pełni. A co potem? Jak zagospodarować to co zebraliśmy? O tym mówi własciciel restauracji Zielony Ogród w Zabrzu Bogdan Schmidt.
A raczej bardzo zdrowe i naprawę mogą być pyszne - przekonuje Przemysław Grygiel z Kuchni społecznej w Zabrzu.
Od serca i dla serca, tak można gotować, jeśli się skorzysta z produktów kuchni śródziemnomorskiej. Oliwa nie tylko podniesie smak potraw, ale doskonale ubogaci dietę i potrzebne w niej składniki - mówi Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Jola Naklicka-Kleser z katowickiej pracowni smaku przekonuje, że pomidory w piwniczce muszą być i na zimę koniecznie trzeba je przetworzyć. O cho chodzi z pomidorami? O tym w audycji.
Kiszonki są tak zdrowe, że nie ma się co zastanawiać. Trzeba zakisić kapustę dla podniebienia i dla zdrowia - mówi własciciel restauracji Zielony Ogród w Zabrzu Bogdan Schmidt.
Do słoików można włożyć niemal wszystko. Najlepiej co się da zakisić, bo kiszonki są najzdrowsze na świecie - przekonuje Jolanta Naklicka-Kleser autorka książki Zdrowe przetwory. A my mamy garść przepisów z tej właśnie książki.
Tak, naprawdę można jeść słodycze i cieszyć się tym, że się je zdrowo. O "Zdrowych łakociach", książce napisanej przez Jolantę Naklicką-Kleser rozmawiam z samą autorką. Oczywiście mnóstwo przepisów z książki!
Wykwintna, ekskluzywna, niełatwa w przygotowaniu o wyjątkowym smaku - taka jest kuchnia francuska.
Jest smaczna, stosunkowo prosta i bardzo zdrowa. I tyle powinno wystarczyć, by zechcieć zaczerpnąć z jej inspiracji.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07