Oczywiście nic Państwu nie grozi, a właściwie grozi Wam pyszny posiłek. O zabijaczce w górach opowiadają mieszkańcy tej ziemi.
Bigos, surówka, kapuśniak, ale żeby placki z kiszonej kapusty robić? Okazuje się, że są pyszne, jak bardzo przekonają się Państwo, kiedy wypróbują nasz przepis.
Bo otyłość u dzieci, zwłaszcza w czasie pandemii zaczyna być coraz większym problemem. Psychodietetycy alarmują: Czas na zmiany. O tym w audycji, ale również o niewłaściwym motywowaniu dziecka i nagradzaniu finansowym za pracę i obowiązki.
Inny niż wszystkie miody. Można nim nie tylko wygodnie posmarować chleb, ale również użyć go do różnych kulinarnych potraw. A w tym wszystkim niesie takie walory prozdrowotne, że tylko korzystać. O miodzie rzepakowym mówi Mariusz Opoka specjalista do spraw pozyskiwania i przetwórstwa produktów pszczelich.
Za oknem jeszcze tak sobie, a im zachciewa się amorów. No tak gody niektórych ssaków już się rozpoczęły. Które już dobierają się w pary o tym dr Jerzy Parusel wieloletni dyrektor Centrum Dziedzictwa Przyrodniczego Górnego Śląska.
Na pewno dropie po za granicami naszego kraju mają się lepiej. Te piękne ptaki przetrwały w kilku krajach europejskich. Jacek Karczewski ze Stowarzyszenia Jestem na Ptak opowie, gdzie jest lepiej.
„Audycję dofinansowano ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach. Za treści przedstawione w audycji dofinansowanej ze środków WFOŚiGW w Katowicach odpowiedzialność ponosi Redakcja”.
Skąd czerpać środki na niezbędne życiowe potrzeby, gdy jest się osobą niepełnosprawną. Można z programy Aktywny Samorząd. Dziś kolejna odsłona.
Jak zwrócić towar, tak by otrzymać zwrot pieniędzy. W czym nie popełnić błędu i co to są zwroty zautomatyzowane o tym Anna Myrczek prawnik w Europejskim Centrum Konsumenckim.
Oczywiście, że można. Placki nie muszą być ziemniaczane, można eksperymentować nawet z kiszoną kapustą, jak robi to Elżbieta Dudek "Granella".
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07